Nybörjarguide för par

För par som aldrig provat analsex kan det vara ett sätt för att få lite fart på sexlivet. För många kommer dragningen till analsex från den tabu som finns kring det. Av vilken anledning det än må vara att ni vill prova analsex, så behöver det varken vara skrämmande eller svårt. Men det krävs lite förkunskaper för att det ska kännas bra för den partnern som penetreras.

Kondom och glidmedel är viktigt

Före analsex bör den mottagande partnern (den som penetreras) gå på toaletten. Gå sakta fram och använd mycket glidmedel. Som alltid, vad gäller all sorts sexuell penetrering, underlättas det hela med lugnt och långt förspel. Ryggmassage och massage av rumpan och anus hjälper den mottagande partnern att bli fysiskt avslappnad. Efter det så för en kondom på penis (utan spermiedödande medel, det kan irritera anus) och smörj sedan penis och anus med glidmedel. Använd ett vattenbaserat glidmedel. När området är noggrant försett med glidmedel (hellre för mycket än för lite) kan du öva genom att föra in ett finger eller två i din partners anus så att partnern kan vänja sig vid känslan. När den mottagande partnern känner sig redo kan penis börja införas och denna process bör gå väldigt sakta. Analsex kräver mycket tålamod.

Ha tålamod

Låt det ta den tid det tar innan hela penis är införd. Det kan ta allt från några få minuter till en halvtimma. Musklerna kring anus och ändtarm är normalt väldigt åtstramade och för att anus ska vänja sig penetreringen kan det ta lite tid till en början och det kan även göra ont. När väl penis är införd låt den bara vara där. Du kan behöva mer glidmedel vid penisroten och runt ringmuskeln. När den mottagande partnern är redo rör sakta penis in och ut i ändtarmen. Dra inte ut penis helt och för in den igen, eftersom det kan innebära obehag. Istället rör penis fram och tillbaka utan att dra tillbaka den fullt. Prova olika ställningar eftersom analsex är möjlig i många olika sexställningar, inte bara “doggie-style”. Olika ställningar ger olika vinklar och djup på penetrationen, så experimentera för att hitta den mest bekväma ställningen för dig och din partner. Skedställningen fungerar väldigt bra. Glöm inte att stimulera andra erogena zoner för att öka njutningen.